098-00-4-66-44 Київ, вул. Євгена Чикаленка, 32

Сортове витримане Каберне «Колоніст»

Сортове витримане Каберне «Колоніст»

Говорять, заборонено вино.

Але на це є певні «но»:

хто, з ким, коли й чи в міру п’є вино.

При виконанні цих простих умов —

Всім здраводумцям дозволяється вино!

Омар Хайям

 

До відомих слів великого перського вченого, філософа, поета та винолюба хотілося б додати ще одне «але» — дивлячись яке вино. Беремо на себе сміливість стверджувати, що якби Омар Хайям спробував сухе сортове витримане Каберне від ТМ «Колоніст», то залишився б вельми задоволеним.

Багатогранний складний аромат з нотками ожини, чорної смородини та чорного перцю. Смак збалансований, злегка танінний. Багатий приємний післясмак.

Каберне виготовлене з сорту винограду каберне-совіньйон за класичною технологією, витримано 9 місяців у французьких бочках зі столітнього дуба. Виноград вирощується на власних плантаціях ТМ «Колоніст». Виноградник був закладений на березі найбільшого українського озера Ялпуг. До речі, на тій же широті розташовані французький Бордо та італійський П’ємонт.

Завдяки кліматичним і географічним особливостям території, виноградник отримує подвійну порцію сонячних променів, як прямих, так і відбитих від водної поверхні. Територія схильна до сильних вітрів, що благотворно впливає на виноградник. Потік вітру постійно продуває лозу, перешкоджає утворенню та розвитку хвороботворних бактерій.

Суглинисто-піщаний ґрунт з вапняковим шаром ідеально підходить для кореневої системи винограду. Лоза дістає до вапняку вже через 6-7 років розвитку. «Всі ці фактори дозволяють «Колоністу» виробляти видатні вина з десятирічним та навіть двадцятирічним потенціалом для витримки в пляшці», — розповідає засновник і власник сімейної виноробні «Колоніст» Іван Плачков.

Придунайська Бессарабія здавна вважалася винним регіоном. Греки та фракійці, що відкрили ці землі, займалися на них виноградарством набагато раніше, ніж у Франції.

«Каберне-Совіньйон — це насичений бордовий колір, яскравий аромат чорної смородини і прянощів, соковитий, ягідний смак з ванільною ноткою. Завдяки витримці в бочці з французького дуба, вино має оксамитовий післясмак. Це гарне українське вино! Спробуйте, щоб переконатися в цьому самостійно », — рекомендує сомельє компанії «Винфорт» і організатор винного дегустаційного клубу Winelovers Катерина Спасіченко.

А нам залишається лише запросити в ProRock Pub на Каберне «Колоніст».