Ті-боун (T-bone steak) – досить великий стейк на т-подібній кістці. Він готується зі шматка на кордоні між спинною та поперековою частинами тонкого краю найдовшого м’яза спини та тонкого краю вирізки.
Якщо сказати простіше, то T-bone складається з двох видів м’яса. З одного боку від кістки знаходиться дещо менша вирізка, з якої готують філе-міньон, а більша м’ясна частина – це тонкий край стріплойну.
Завдяки поєднанню двох видів м’яса, Ті-боун створює цікаву смакову комбінацію. М’якість та ніжність філе-міньона гармонійно поєднується зі збалансованим яскраво вираженим м’ясним смаком стріплойну.
Кістка посилює смак та надає стейку більш апетитного аромату. Особливість кісточки в тому, що вона не лише підсилює м’ясний смак Ті-боун, а забезпечує рівномірне прогрівання двох м’ясних шматочків різних за текстурою. Біля кістки м’ясо менш просмажене, але більш соковите, ніж в інших частинах стейку.
Соковитий T-Bone готується з добірної яловичини – з мармурового м’яса.
Оптимальний ступінь просмажування: Medium Rare, Medium
Смачного Ті-боун в пабі ProRock!