098-00-4-66-44 Київ, вул. Євгена Чикаленка, 32

Стейк. Обирай ступінь просмажування!

Стейк. Обирай ступінь просмажування!

Як правильно стейкати м’ясо?

Дивне питання, але воно стає більш зрозумілим, коли виявляється, що давньоскандинавською «стейк» дослівно означає «смажити».

В наш час стейк – це якісно приготований товстий шматок м’яса, вирізаний з туші яловичини поперек волокон.

Поговоримо про основні ступені просмажування стейків.

Rare. Стейк з кров’ю. М’ясо червоне в всередині. Смажиться по одній хвилині з кожної сторони. Температура м’яса 49-55°C.

Medium rare. Напівсире м’ясо, слабко просмажене. Яскраво червона середина в шматку істотно вужча, ніж в Rare, більше рожевого соку. Смажиться по дві хвилини з кожного боку. Температура м’яса 56-60°C.

Medium – средньопросмажене м’ясо, найпопулярніше серед любителів стейків. М’ясо усередині рожевого кольору, червоний сік не виділяється. Смажиться по 3 хвилини з кожного боку. Температура м’яса 60-65°C.

Medium well — майже просмажене м’ясо. Рожевий відтінок повністю зникає, сік стає прозорим. Смажиться по 4 хвилини з кожного боку. Температура всередині шматка 65-69°C.

Well done — добре просмажене м’ясо. Сік майже або повністю відсутній. Смажиться по 5 хвилин з кожного боку. Температура всередині шматка 71-100°C.

Обираємо улюблений стейк і ступінь просмажування.

Пам’ятаємо, що по неділях в ProRock Pub діє постійна знижка на стейки рібай та стріплойн!